Vi var inte ensamma volontärer

Många av volontärerna på BAS kommer från Sverige. Men det förekommer även att det kommer volontärer från andra länder. Under en del av vår tid på BAS hade vi sällskap av en ung kvinna från Holland. Vi hann aldrig presentera henne då, så vi gör det nu istället, så här lite i efterhand. Hon heter Klasanne, men kallades ofta för Kabita, det nepalesiska namn som hon fått i sin värdfamilj. Kabita var volontär under fyra veckor, och vi var där samtidigt under våra två sista veckor. Hennes plats på BAS ordnades via en volontärförmedling, och till skillnad från oss så bodde hon inte på BAS utan hemma hos en nepalesisk familj. På bilden sitter Kabita med Salina i knäet ute på balkongen.

Klasanne och Salina

Det var välbehövligt att vara flera volontärer som kunde hjälpas åt. Kabita bidrog dessutom med en massa bra initiativ och goda ideer kring barnen på BAS. Bland mycket annat kokade hon äpplen till dem, blåste ballonger och uppfann ett mycket smart sätt att sortera barnens kläder. Dessutom är hon en riktig fena på att byta blöjor. Hon har ett verkligt engagemang i personer med funktionsnedsättningar, något som hon dessutom har erfarenhet av från sitt tidigare arbete hemma i Holland. Men framförallt är Kabita en mycket härlig person som vi är glada att vi har fått lära känna.

/Lina och Gunnar