Två dagars resa till vård i Kathmandu

Dalu Rokaya är 35 år och från Mugu-distriktet i nordvästra Nepal, en av de mest svårtillgängliga och minst utvecklade delarna av landet. Det tar två dagar, plus två timmars vandring att ta sig från hans hem till Kathmandu.

Dalu Rokaya hade haft ett dåligt hjärta länge när ett besökande läkarteam rådde honom att ta sig till Kathmandu för en grundligare undersökning än de kunde göra på plats. Han tog sig den långa vägen till huvudstaden och bor på härbärget i väntan på en diagnos. Det lutar åt att han måste opereras. Dalu Rokaya är glad att han har någonstans att bo i Kathmandu så länge han behöver vård i staden.

Du kan hjälpa BAS hjälpa fler som Dalu Rokaya. Det finns flera sätt att skänka pengar.

BAS Swish 123 562 72 45
BAS Bankgiro 434-9866
BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522

Du kan också bli månadsgivare och skänka mer långsiktig trygghet åt BAS Nepal. Läs hur du blir det här.