Systrar stöttar varandra på härbärget

Darpana och Laxmi Darji är systrar. Laxmi Darji är ett av offren från Nepals decennielånga men i vår del av världen i stort sett okända inbördeskrig. För 16 år sedan träffades hon i benet av en kula. Sedan dess har hon gått med en krycka, och hon måste besöka sjukhus med jämna mellanrum för återbesök. Tre år efter skottet skadade hon sin ryggrad och reste till Indien för att få vård. Hennes make lämnade henne och deras lilla son och nu får hon hjälp av sin syster.

Det var när Darpana följde med Laxmi till Kathmandu för ett återbesök som Darpana passade på att få ett problem hon haft med örat undersökt. Läkaren rekommenderade en operation och nu förbereder sig Darpana för den på härbärget. Deras bror ska hjälpa sina systrar när de båda är konvalescenter. Deras hemby ligger två dagars vandring och två dagars bussresa från Kathmandu, så det är ingen resa man gör lätt om man inte är fullt frisk.

Du kan hjälpa BAS hjälpa människor som systrarna Darpi. Det finns flera sätt att skänka pengar.
BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522

Du kan också bli månadsgivare och skänka mer långsiktig trygghet åt BAS Nepal. Läs hur du blir det här.

Intresserad av att bidra med din tid och kompetens? Läs mer om att vara volontär här.