Kärt återseende på härbärget

Det är vid det här laget många svenskar som varit på BAS härbärge som volontärer, eller som mer kortvariga besökare. Och flera har återvänt, för den effekten har BAS, och Nepal. Man vill tillbaka. Nyligen fick härbärget ett sådant återbesök. Rita Kharel skriver så här om det.

”Det känns som om det finns så mycket att berätta om och så mycket att visa sedan sist när någon återvänder efter en tid. Daniela var volontär hos BAS för nästan fyra år sedan. Nu är hon tillbaka i Nepal för en del av sina studier och det är fantastiskt att träffa henne, berätta om nya saker på BAS och i Nepal, och återvända till en del välkända platser tillsammans.

Det var väldigt trevligt när Daniela tillsammans med sina vänner Malin och Monica tillbringade en dag med BAS-aktiviteter. Vi besökte farmen och träffade familjen som arbetar där och hämtade grönsaker. Nya grönsaker har så sakteliga börjat växa och det kommer att ta ett par månader innan farmen är helt grön och har tillräckligt med grönsaker igen. Så vi gick till marknaden för att köpa mer grönsaker. Sedan gick vi till härbärget och lämnade allt vi köpt. Vi tog en snabbtur genom lokalerna och pratade om det förflutna, nuet och framtiden.

Daniela är i Nepal för en del av sina studier tillsammans med 14 andra personer från olika delar av Europa. Hon har tillsammans med sin lärare organiserat ett besök till BAS för sina vänner. Vi ser fram emot att välkomna gruppen och vi är mycket tacksamma för att hon organiserar besöket och hjälper till att sprida information om BAS.

Vi vill ta tillfället i akt att tacka alla vackra människor som har varit volontärer på BAS under alla dessa år. Ett stort TACK för all er hjälp på alla möjliga sätt. Vi hoppas få träffa er igen någon gång i framtiden!”

Visst blir man sugen på att dra till Nepal? Läs mer om att vara volontär här.

Har du inte möjlighet att dra till Himalaya just nu så är alla ekonomiska bidrag välkomna. Det finns flera sätt att skänka pengar.
BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522

Du kan också bli månadsgivare och skänka mer långsiktig trygghet åt BAS Nepal. Läs hur du blir det här.