Internationella sjukgymnastikdagen firades på BAS

Den åttonde september är den internationella sjukgymnastikdagen, en dag väl värd att fira. Så här gjorde man det på BAS härbärge i Nepal.

”Vi hade en underbart lekfull dag på BAS härbärge i dag. Det var internationella sjukgymnastikdagen, och för att fira den kom en grupp på tre sjukgymnaster till härbärget för att på volontärbasis tillbringa några timmar med barnen på härbärget. De lekte med barnen och delade även med sig av sina idéer om hur barnen kan bli mer aktiva. Tillsammans med den gruppen deltog även två kvinnor som har bidragit till Kanti barnsjukhus som sjukgymnaster. Alla barnen hade en väldigt bra dag då de lekte roliga lekar, målade och fick leksaker och presenter.”

 

BAS välkomnar volontärer, för längre och kortare perioder. Har du kompetens inom rehabilitering, sjukgymnastik, sjukvård och odling finns det mycket för dig att bidra med. Men du kan göra en insats som volontär även utan specialkompetenser. Läs här om du vill veta mer.

Du kan också bidra genom att skänka pengar till BAS verksamhet. Det finns flera sätt att göra det på.

BAS Swish 123 562 72 45
BAS Bankgiro 434-9866
BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522

Du kan också bli månadsgivare och skänka långsiktig trygghet åt BAS Nepal. Läs hur du blir det här.