Monsunen har flera sidor

Raj Kharel berättar om läget i Nepal just nu.

”Det är monsunsäsong här i Nepal. Det är den stora jordbruksmånaden då alla är upptagna med att odla ris, och regnet stöttar dem. Nepals jordbruk är mycket regnberoende, då det inte finns något organiserat 20160616_181851bevattningssystem. I år är bönderna glada då monsunen kom i god tid vilket gynnade grödorna. BAS farm är också fylld med tomater, majs och grönsaker.

Häftiga regnskurar har även orsakat översvämningar och jordskred, vilket lett till förlorade människoliv. Myndigheterna jobbar med att bredda de stora vägarna, och regnmängderna över de svaga kullarna utmed vägarna har orsakat jordskred som blockerat trafiken på många platser. Det leder till problem med transporter av människor och varor in i Kathmandu, vilket i sin tur lett till brist på bränsle.”

20160616_181602Du kan hjälpa BAS hjälpa. Det finns flera sätt att göra det.

BAS Swish 123 562 72 45
BAS Bankgiro 434-9866
BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522
Du kan också bli månadsgivare och skänka långsiktig trygghet åt BAS Nepal. Läs hur du blir det här.

Vill du bidra genom att arbeta som volontär för BAS Nepal finns det mer information här.