Systern räddade Buddhimaya Mijar

Buddhimaya Mijar fick rätt vård, och plats på BAS härbärge, tack vare sin företagsamma och modiga syster. Buddhimaya fick ett epilepsianfall mitt i natten under ett besök hos systern för åtta månader sedan. Systern trodde först att hon bara pratade i sömnen, men förstod att det var något annat fel när hon försökte väcka henne. Dagen efter visade det sig att Buddhimaya haft liknande anfall i en månad.

Systern ville ta Buddhimaya till ett sjukhus, men svärföräldrarna tog henne till en traditionell helare. Det hjälpte inte. Då systern bott på BAS när hon själv behövde vård visste hon att det fanns hjälp att få, och hon tog själv Buddhimaya till Kathmandu. Där bor hon på BAS, har diagnostiserats med epilepsi och fått medicin. Läkarna vill att hon ska komma tillbaka för kontroll om en månad. På BAS befarar man att hon även har problem med sin psykiska hälsa. De beundrar hennes syster, för att hon hade modet att stå upp mot sin familj och insistera på att Buddhimaya behövde riktig sjukvård. Alla hoppas att Buddhimaya Mijar snart är frisk och kan återvända till sina fyra barn och sin rikshaw-körande make.

Du kan bidra till att hjälpa fattiga nepaleser med vårdbehov som Buddhimaya Mijar och hennes syster. Det finns flera sätt att skänka pengar på.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522