Dipika ska bo på härbärget i över två år

Sjuåriga Dipika Nepal har leukemi. Hennes pappa jobbar vid persiska viken och mamma driver familjens lilla jordbruk i en bergig region nordöst om Kathmandu. Flickan kände av sjukdomen för första gången när hon fick feber en dag i skolan. Medicinerna som familjen köpte i en butik hjälpte inte. I stället försämrades hennes hälsa med och hon fick ont i lederna.

På distriktssjukhuset kunde de inte hitta vad som var fel på Dipika, utan skickade henne till barnsjukhuset Kanti i Kathmandu. Där diagnosticerades hon med leukemi. Hon kommer att behöva behandling i ungefär 2,5 år men hon och hennes mamma har ingenstans att bo i huvudstaden. En läkare förmedlade kontakt med BAS härbärge och där ska Dipika bo så länge behandlingen pågår.

Vill du hjälpa Dipika Nepal och andra nepaleser i liknande svårigheter? Du kan sätta in pengar på bankgiro 434-9866, alla bidrag gör skillnad! Vi har också PayPal. Som månadsgivare hjälper du till att ge BAS en långsiktigt stabil grund att stå på, oavsett storleken på summan du skänker regelbundet så kommer du att hjälpa människor som behöver det.