Tur i oturen gav Rebika Nepal hjälp

Hade det inte varit för arga bin hade åttaåriga Rebika Nepals blodcancer kanske inte upptäckts i tid. De stack henne när hon i stället för att träffa den mango hon var sugen på slog en bikupa. Hon fick feber och togs till närmaste läkare. När febern inte gick ner skickades hon till distriktsjukhuset. Febern gav sig inte och hon fick knölar i halsen. När det konstaterades att hennes blodvärden höll på att sjunka kraftigt sändes Rebika till Kanti-sjukhuset i Kathmandu.

När hon kom fram var hon knappt vid medvetande och fick omedelbart blodtransfusion. Hon diagnostiserades med blodcancer och har 2,5 års behandling framför sig.

Rebikas pappa jobbar som mekaniker i en av gulfstaterna och mamma odlar grönsaker för att försörja deras tre barn. Pengar att betala för flera års boende i Kathmandu finns inte, men som tur är finns det plats för Rebika och hennes mamma på BAS härbärge.