Byn skramlade till Ram Babu Thakurs operation

Ram Babu Thakur tillhör de av BAS gäster som fått hjälp relativt snabbt. Frisören, som har fru och fem barn i hembyn i södra Nepal, gick till det lokala sjukhuset när han fick problem med återkommande yrsel. En läkare från ett privat sjukhus i Kathmandu konstaterade att Ram hade ett hål i hjärtat som krävde omedelbar operation.

Ram Babu Takhur tog sig till det privata sjukhuset i huvudstaden, men väl där insåg han att han inte hade möjlighet att betala kostnaderna för operationen. Inte ens att sälja den lilla bit mark han äger hade räckt.

På universitetssjukhuset kunde han dock få vård i väntan på att hans familj samlade in pengar från hembyn för att betala för en operation. Det tog sju dagar.

Efter operationen flyttade Ram Babu Thakur till BAS härbärge för återhämtningsperioden, och för att ha nära till sjukhuset för återkontroller.