Nu har vi en chans att ge tillbaka!

PrintAlla vi som besökt BAS i Nepal vet vilket fantastiskt mottagande man får av Rita Kharel och hennes familj. Deras outsinliga engagemang och enorma generositet är en stor del av varför det är snart sagt omöjligt att inte fortsätta bidra till BAS verksamhet på ett eller annat sätt långt efter att en lämnat Kathmandu.

Nu har vi en chans att ge tillbaka. I maj kommer Rita och hennes man Ramesh till Sverige. De anländer den 24 maj och åker hem igen den 16 juni. De kommer att bo hos BAS-folk i Skåne, Småland och Östergötland. Syftet med besöket är dels att engagerade i BAS i Sverige ska få träffa verksamhetens grundare och höra direktrapporter om hur arbetet fortgår. Men Rita och Ramesh vill också göra studiebesök inom de områden BAS jobbar med; hälsa, sjukvård och utbildning.

De 6408 flygmilen från Kathmandu till Köpenhamn, plus visum för Rita och Ramesh kostar 16 000 kronor. Det är inte mycket i jämförelse med vad de gjort framförallt för alla behövande i Nepal som fått hjälp av BAS, men också i jämförelse med vad de gjort för oss som haft förmånen att besöka härbärget. 100 kronor tar dem 4 mil närmare Sverige, en femhundring 20 mil närmare! Vill du bidra till Kharels reskostnader, sätt in valfri summa på BAS bankgiro 434-9866.

Den 29 maj finns det möjlighet att träffa Rita och Ramesh i Malmö. Vi samlas vid 13-tiden, enligt knytkalasprincipen. Plats beror på vädret, vi återkommer om det. Anmäl intresse på info@basinsweden.org.

Print