Framme i Kathmandu!

Här kommer ett första inlägg från oss: Sandra, Kristina och Julia som ska bo på BAS under de fem veckor vi gör praktik på Kanti Children’s hospital i Kathmandu. Rita och Ramesh har varit helt fantastiska och välkomnat oss med god mat och utflykter och BAS nya hus ligger vackert med en otrolig utsikt över staden.

Tanken är att vi kommer tillbringa dagarna på sjukhuset och kvällarna här på härbärget; vi insåg dock snabbt att Nepal just nu firar årets största festival, Dhasain, och att sjukhuset så gott som stänger under någon veckas tid. ”Raw plan”, som Rita säger: vi har fått ändra planer fyra gånger på de fyra dagar vi varit här! Festivalen innebär också att det är ganska tomt på härbärget.

Det är väldigt roligt att äntligen få träffa familjen Kharel och barnen här på BAS, och otroligt intessant att få ta del av Ritas engagemang. Sakta men säkert håller vi på att komma in i rutinerna här och Sandras dator med engelskaprogram har gjort succcé bland barnen… Raj fick snopet hoppa över sin engelskaundervisning idag då barnen redan var ”upptagna”. 🙂

Igår blev vi hämtade av familjen Kharel. Ramesh tog med oss till ”Monkeytemple” och Rita mfl åkte hem och förberedde middag. Vilken fest det blev och vad roligt det var att få hälsa på dem. Vi blev bjudna på Rajs specialitet: hamburgare samt diverse nepalesiska smårätter.

Vår nya ”raw plan”, som förhoppningsvis är ganska spikad vid det här laget,  är att vandra i Langtang med Ashouk, så det kommer det troligtvis dröja någon vecka tills nästa inlägg. Ashouk var lite stressad igår då han hade några av sina trekkare på sjukhuset, efter diverse olyckor, och behövde hälsa på dem. Vi hoppas dock att detta var ett undantag och räknar med att rapportera här nästa gång om någon vecka.

Happy Dhasain!

Julia, Kristina och Sandra