Weaken your body and strengthen your mind…

… det var Ritas sista ord till oss innan vi försvann en månad på vandring genom Nepal. Strax före vår tur, hann vi hälsa på en snabbis på BAS för att se vad som skulle vänta oss. Alla var eld och lågor – två nya svenska volontärer! Att våra föregångare har gjort starka intryck är det ingen tvekan om. Vi fick en kick av det söta teet och av all entusiasm över vår ankomst och lämnade Kathmandu för en stekhet öken och därefter frodig urskog i växthusklimat.

husetNär de förra volontärerna, Lina och Gunnar, lämnade BAS  gapade fönstrena i det nya huset fortfarande tomma. Nu är glasen i och vi har till och med fått ett helt eget rum.

 

Idag har vi äntligen haft vår första riktiga dag på BAS. Och vi var inte ensamma. Fyra andra volontärer från Holland och Tyskland hade också hittat hit och tillsammans fick vi klura ut var det behövdes mest hjälp. Framöver kanske vi till och med kan jobba i skift! Jag och Hampus ägnade dagen bland annat åt att trixa med torklösningar. Huset är nybyggt och helt utan små hål eller uppstickande pinnar att fästa tvättlinor i. Tre konstruktionsförsök och minst sju baljor med handtvätt fick bli vårt dagsverke. Ja, förutom lite hemmsnickrade bambu-blomkrukor för kaktusen från Anapurna…

IMG_4905

 

 

tvättdagEn gammal säng fick bli dagens torkställ…imorgon behöver vi fler lösningar. Så fort monsunregnet ger med sig gäller det nämligen att få upp alla lakanen i vinden.