En liten hälsning från BAS

MVI 4902 from hannah bannah on Vimeo.

Morgnarna är mycket tidiga här i Nepal och hela härbärget är bokstavligen uppe med tuppen. Innan skolan börjar för några av barnen hinner de alltså med både läxläsning, sitta och rita, och att sjunga en och annan sång…denna video är en liten hälsning till alla i BASare i Sverige!
kollage bilderna
De senaste dagarna har också jag och Hampus klivit upp supertidigt. Vid halv fem har vi smugit oss ut ur huset för att hinna med en yogakurs i andra änden av stan. Sömndruckna har vi lunkat till morgonbussen som mot all förmodan följer en oskriven tidtabell och sedan letat oss fram till en yogasal där vi lärt oss att meditera och hyperventilera i flera timmar i sträck. Stundom har vi varit oroade för att ha hamnat i en mystisk sekt, men nu efter sex dagars workshop är det tydligt att vi har mått mycket bra av vår dagliga treat. Bilder på Gurun som vi dagligen ska kyssa och ge mat, vet vi dock inte riktigt vad vi ska göra med ännu…

Efter morgonbestyren har vi kommit hem till härbärget där det händer mycket varje dag! Minns ni den gamla sängen som vi förvandlade till tvättställ första dagen? Vi behövde inte vänta länge så kom en hantverkare och gjorde slag i saken. Rita inviger den nya konstruktionen med att fästa de första tvättlinorna och tillfället till ära håller regnet sig borta!

rita och tvättlina

För några dagar sedan kom en betydelsefull person som donerar mycket mat och pengar (och kanske, kanske syrgas till den behövande patienten på första våningen). Det var filmkameror på plats, alla barn mottog kakor,  och Ramesh fick bli medieansiktet utåt. Rita satt på kontoret och berättade för mig hur svårt hon tycker det är med att tala för media och sprida ordet om BAS. Jag förstår henne mycket väl!
ramesh intervjuHej så länge,
Hannah