Norska BAS-vänner

I mitten av mars kom det nygifta paret Jeanette och Dan på besök hos oss på BAS. Istället för eventuella bröllopspresenter hade de bett sina vänner att ge pengar som de sedan skulle donera till BAS.

Jeanette och Dan hörde talas om BAS verksamhet när Jeanette under en period jobbade på Teaching hospital i Kathmandu. Deras fina initiativ resulterade i en summa pengar som de nu skulle överlämna. Innan de donerade bröllopsgåvan ville de besöka BAS för att få se verksamheten med egna ögon samt bestämma mer exakt vad deras gåva skulle gå till. Om vi förstått det rätt slutade det med att gåvan kommer att användas för att köpa in nya sängar till det nya BAS-huset.

Norska BAS-vänner

Märkligt nog var inte detta första gången vi träffade Dan och Jeanette. Vi stötte faktiskt på varandra redan när vi vandrade i Langtang-området för några veckor sedan. Första gången såg vi dem bara när vi satt och åt lunch. Men eftersom vi gick ungefär samma dagsetapper så möttes vi många gånger, och började prata med varandra. Vi hade till och med en liten inofficiell landskamp i grenen ”bestiga toppen av Kyanjin Ri, 4773 meter”, där det svenska laget kammade hem segern.

Det var dock inte förrän vi av en slump stötte på varandra ännu en gång, denna gång i Bhaktapur, som vi insåg att både de och vi på olika sätt var engagerade i att stödja BAS verksamhet. Världen är liten verkar det som. Tur att den innehåller såna trevliga och snälla människor som Jeanette och Dan.