Picknick!

De sista dagarna på härbärget spenderar vi mestadels med barnen, vi målar, läser läxor, spelar och leker. En av dagarna ger vi oss iväg på picknick! Det är jubel och klang när vi packar ihop matsäck, bollar och filtar. Barnen Deepa, Durga, Rohan, Prema och Tahkbahdur sjunger nepalesiska visor när vi tar oss ut genom Kathmandu. Vi lämnar skräphögarna, trafikkaoset och smogen bakom oss och beger oss ut på landsbygden. Vi tar oss fram över de gröna kullarna med bananträd och terassodlingar med ris och majs. Med stora ögon tar barnen emot godispåsar med svenskt smågodis – rosa svampar och svarta båtar, kan man äta sånt?! Vi tar oss till en av dalens högsta kullar, 2 200 m över havet når vi målet – Nagarkot. Utsikten är häftig! Vi spelar fotboll i gröngräset och njuter av en dag på den nepalesiska landsbygden – Ramajlo!
På väg på utflykt och glädjen är på topp!Picknick i det grönaUtsikt över Kathmandu med bergen som omsluter staden
Picknick i det gröna
Utsikt över Kathmandu med bergen som omsluter staden