Lungorna läker på härbärget

Pushkal Khanal är 10 år och från Surkhet i sydvästra Nepal. Hans by är en dags vandring och en dags bussresa från Kathmandu. Han lever i en storfamilj på 12 personer med sina fyra syskon. Pushkal Khanal togs till det lokala sjukhuset när han hade ont och halsen och delar av ansiktet svullnade upp. Där fick han medicin för att mildra smärtan, men symtomen kom tillbaka.

Då tog hans pappa och farfar honom till ett sjukhus i Kathmandu. Det visade sig att det egentliga problemet fanns i lungorna, som behövde tömmas på vätska. Pushkal Khanal fick behandling på sjukhuset, och skrevs ut. Då återstod det dock flera återbesök för efterbehandling, och under tiden bodde han på BAS in Nepals härbärge.

Du kan hjälpa BAS in Nepal hjälpa fler som Pushkal Khanal. Det finns flera sätt att skänka skänka pengar.

BAS Swish 123 562 72 45
BAS Bankgiro 434-9866
BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522
Du kan också bli månadsgivare och skänka mer långsiktig trygghet åt BAS Nepal. Läs hur du blir det här.