Fall förde Dabal Buda till härbärget

Dabal Buda är en fjortonåring från Jumla i västra Nepal. Han kommer från ett bergigt område, för att ta sig till Kathmandu krävs det tre timmars vandring följt av tre dagars bussresa. Familjen har fyra personer och får sin inkomst främst från jordbruk och boskapsuppfödning.

Dabal Buda skadade sig när han föll ner från ett träd där han höll på att samla grenar. Först var bara en skada på benet synlig men vid det lokala sjukhuset konstaterade man att han även hade skadat mjälten, något som krävde vård i Kathmandu. Dabal Budas syster tog honom till huvudstaden där en behandling inleddes. Under den tid han måste besöka sjukhuset varje vecka bor han på härbärget.

Du kan hjälpa BAS in Nepal hjälpa fler som Dabal Buda. Det finns flera sätt att skänka pengar.

BAS Swish 123 562 72 45
BAS Bankgiro 434-9866
BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522
Du kan också bli månadsgivare och skänka mer långsiktig trygghet åt BAS Nepal. Läs hur du blir det här.