Rapport från Nepal!

Rita Kharel skriver om det politiska läget i Nepal, och sin syn på den relativt färska regeringen.

”Nepal tar babysteg mot politisk stabilitet. Regeringen har suttit sina första 100 dagar och har framgångsrikt gett hopp om förändring till många människor. Två av de tre största partierna har gått samman för att skapa en stark vänsterallians. Det största kommunistpartiet (UML) och det tredje största partiet (NCP Maoist) har förenats i Nepal Communist Party vilket ger dem en stor majoritet i parlamentet.

Detta är goda nyheter då den sittande regeringen verkar lovande i sina ambitioner och arbetssätt, och än mer då en stadig majoritet gör att det är mindre sannolikt att regeringen byts ut så ofta som skett tidigare. Den här regeringen prioriterar infrastrukturutveckling (vägar, järnvägar och linbanor), diplomati (främst med Indien och Kina), god förvaltning och korruptionskontroll och stabilitet i regeringen. Det är svårt att bedöma en regering efter bara 100 dagar, men vi kan definitivt säga att den går i rätt riktning vilket ger hopp till många!”

Du kan hjälpa BAS hjälpa. Det finns flera sätt att skänka pengar.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522

Du kan också bli månadsgivare och skänka mer långsiktig trygghet åt BAS Nepal. Läs hur du blir det här.

Intresserad av att bidra med din tid och kompetens? Läs mer om att vara volontär här.