Färgglad högtid livar upp härbärget

I slutet av oktober kom en rapport från BAS Nepal om livet på härbärget. De två svenska volontärer som nämns är hemma i Sverige igen, och deras egen berättelse kommer att publiceras här så småningom.

”Ride Nepal gjorde en mycket äventyrlig och framgångsrik resa till Övre Mustang mellan den 4 och den 17 oktober. Då de resorna bidrar till BAS verksamhet är vi väldigt glada att den senaste gick så bra.

Vi känner oss väldigt lyckosamma som har ett gäng positiva människor som alltid stöttar BAS. Just nu har vi två mycket vänliga svenska kvinnor, Yvonne och Rosanna, som hjälper oss i arbetet. De tar hand om de funktionshindrade barnen, ritar och målar med flickorna och pojkarna och smyckar deras lekrum inför den kommande Tihar-högtiden.

Tihar är en högtid för att fira ljus och färger, godis och blommor, familjemöten och gåvor, sång och dans. På BAS har vi dekorerat barnens rum med färgglada lampor, deras lekrum med granna band, huvudingången med en stor girlang och verandan med färger. Vi tänder ljus på kvällen och alla patienter är glada att de kan fira högtiden på BAS, trots att de är långt från sina hem och familjer. De flesta av patienterna har fått permission från sjukhuset så att de kan återvända till sina byar för firandet, men några av dem som inte kunde få det firar på härbärget.

Dagarna blir långsamt allt kyligare. Det känns att vintern är på väg och det är dags att göra filtar och kläder redo för de kallare nätterna. Barnens strumpor har tagits fram ur garderoben och alla filtar torkar i solen för att fräscha upp dem. Det är fantastiskt hur allting kan återupplivas. Människor återupplivas av högtider, och kläder från solen.

Bästa Tihar-hälsningar till alla!”

Nyfiken på att vara volontär, som Yvonne och Rosanna? Läs mer om det här.

Vill du skänka pengar så att BAS Nepal kan fortsätta sin verksamhet med att dels ta hand om en grupp funktionshindrade barn, och dels ge mat och husrum åt fattiga i behov av sjukvård? Det finns flera sätt att ge.

BAS Swish 123 562 72 45
BAS Bankgiro 434-9866
BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522

Du kan också bli månadsgivare och skänka långsiktig trygghet åt BAS Nepal. Läs hur du blir det här.