BAS-volontärer sökes!

Sedan våren 2009 har BAS Nepal tagit emot volontärer och under årens lopp har det i snitt varit en volontär per månad hos BAS. Efter förra årets turbulenta utmaningar behöver BAS mer än någonsin vår hjälp och vårt stöd. Detta kan gärna ges i form av av din tid som volontär. Du kan vara gammal eller ung, student eller pensionär och allt däremellan och du kan stanna kort och lång tid.
Rita Kharel berättar hur enormt värdefullt det är för BAS att få ta del av alla olika volontärers kunskaper, erfarenheter, idéer, lösningar och pepp. Volontärerna är en viktig energikälla för BAS, för att som under 2015 orka kämpa vidare när allt känns som tuffast.
Som du kanske har läst tidigare här på BAS-bloggen så har BAS framtidsplaner för att stärka och stödja barn och unga med funktionsnedsättningar. Det bor i dagsläget 10 barn och unga med funktionsnedsättningar hos BAS, och Rita Kharel har sedan en tid tillbaka önskan och plan om att långsiktigt förändra och förbättra situationen. För att kunna göra detta på bästa sätt behöver BAS samla på sig än mer kunskap och erfarenheter om utvecklingsmöjligheter på området och då bland annat ta lärdomar från Sverige. Rita var i Sverige våren 2014 och blev inspirerad av det svenska systemet och boenden, skolor och dagverksamheter.
IMG_4578
Alla volontärer är varmt och innerligt välkomna och har du kunskaper inom ovan beskrivna område så behöver vi dig extra mycket nu och framöver. Sprid gärna ordet om BAS och vårt behov av volontärer. Välkommen som BAS-volontär!