Sprid julvärme ända till Nepal

Dhan Bahadur Basnet är 12 år gammal och yngst i syskonskaran på fyra. Familjen är jordbrukare och bor i Duli, 22 timmars bussresa och en dags vandring från Kathmandu. Tidigare gick Dhan Bahadur i skolan men för fyra månader sedan blev hans ena öga allt mer svullet. Hans föräldrar trodde först att det var en ofarlig svullnad, men efter 8-10 dagar började ögat att tränga ur ögonhålan och de fick kasta sig iväg till närmsta sjukhus. De skickades vidare till Ögonsjukhuset i Kathmandu, och slutligen hamnade Dhan Bahadur på Barnsjukhuset Kanti Hospital.
Efter 10 dagar med undersökningar och provtagningar som analyserats i Indien kunde läkarna lämna det dystra beskedet att Dhan Bahadur fått cancer i ögat. Nu får han sin andra kur cellgifter. Behandlingarna är beräknade att ta ett helt år och under denna tid måste han bo i närheten av sjukhuset, eftersom det krävs mycket tät uppföljning. Läkaren hänvisade familjen till BAS härbärge eftersom de inte hade råd att bekosta ett rum i huvudstaden. Just nu bor Dhan Bahadur på BAS med sin farbror som är ansvarig omvårdare. Hemma i byn tar hans mamma tar hand om syskonen och hans pappa har nyligen opererats för stenar i urinblåsan. Vi vet ännu inte något om prognosen för Dhan Bahadur men vi håller tummarna för att behandlingarna ska ge resultat så att han tillfrisknar och kan återgå till sitt vanliga liv.

Du kan hjälpa barn som Dhan Bahadur att bli friska och kunna återvända till skolan. Det finns många enkla sätt att ge och alla bidrag gör skillnad för någon i Nepal.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522