Durga Sarki väntar på hjärtoperationen på BAS

I Nepals många otillgängliga byar kan mobila läkarteam, bemannade av frivillig vårdpersonal, vara räddningen. Det var det nog för Durga Sarki, 14 år gammal. Hon hade haft ont i bröstet och svårt att andas i flera månader när en grupp läkare kom till hennes by. En undersökning visade att hennes hjärtklaffar inte fungerade som de skulle. Läkarna gav henne medicin och sa att de skulle skicka efter henne när det var dags för en operation i Kathmandu.
Det tog ett år innan kallelsen kom, och Durga Sarki gjorde den två dagar långa resan till huvudstaden med sin pappa.

Väl på universitetssjukhuset visade det sig att Durga Sarki hade lunginflammation. Hon var inlagd i två veckor för att vårdas för det, och hänvisades sedan till BAS härbärge i väntan på hjärtoperationen. Hemma i byn finns mamma och två småbröder.

Du kan hjälpa barn som Durga Sarki att bli friska och kunna återvända till skolan. Du kan också ge bort hjälp i julklapp. Här finns gåvokort att skriva ut. Det finns många sätt att ge.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522