Nya regeringen skärper kontrollen av ideella organisationer

Rekha och Raj Kahrel, BAS grundare Rita Kahrels barn, har skickat en rapport om förändringarna i landet sedan regeringsskiftet.

”Nepalesisk politik har alltid varit fram och tillbaka. Sedan det senaste valet (I november förra året.) har Kongresspartiet lett landet och det sätts stort hopp till den nya regeringen. Olika utvecklingsprojekt har fått fart, framför allt utbyggnaden av vägar. Vi ser positiva tecken omkring oss.

Den andra stora saken dessa dagar är rösterna som höjs i olika sammanhang för att ideella organisationer ska sköta sin verksamhet bättre. De statliga myndigheterna skärper kontrollerna av ideella organisationer, både nationella och internationella. Det görs fältbesök och korrekt hantering uppmuntras och felaktigheter straffas.

Det finns hundratals saker kvar att göra, men dessa positiva steg av regeringen uppskattas som en bra start.”