På BAS har Belama en plats att bo under behandlingen

Belama Mohora Bone Disease
25-åriga Belama Mohara kom till Kathmandu, och BAS-härbärget, för att få en benutväxt på ryggen diagnostiserad och behandlad. Hon har haft en knöl där sedan hon var liten, men som många andra av BAS gäster har hon inte fått rätt hjälp i sjukvården i hemtrakterna. För två år sedan fick hon medicin ordinerad, men hade inte råd att fullfölja behandlingen.

I januari kom hon till universitetssjukhuset i Kathmandu där hon under en vecka genomgick olika prover för att ta reda på vad som är orsaken till den abnormala benväxten. Hon bodde då på BAS med sin far, som följde med henne till huvudstaden från Darchula, i allra västligaste Nepal.

En behandling har inletts och Belama har fått åka hem till maken, som är handikappad och inte kan gå, och deras småskaliga jordbruk. Hon ska återvända om tre månader så att läkarna kan avgöra om medicineringen hjälper.

Volontär Daniela