Fönster för framtiden

Medan vi stökar inför jul pågår inredningen av BAS härbärge i Kathmandu för fullt. Delvis tack vare vårt julstök. För det är med hjälp av pengar från julmarknader och julgåvor från privatpersoner och företaget Centerlöf & Holmberg som det  inom kort kommer att finnas ett stort funktionellt kök för härbärgets alla boende. Tack vare bidrag från Rotaryklubben Gamla Sta´n i Eksjö kommer det att finnas än mer solpaneler på taket inom en månad. Det kommer att göra stor skillnad. I Kathmandu stängs all el av med jämna mellanrum. De schemalagda elavbrotten är extra långa under vintern då det finns mindre tillgång till vattenkraft, eftersom vattnet i Nepals exploaterade floder är som lägst då. En egen energikälla gör verksamheten mindre sårbar.

I köket ska det läggas kakelgolv, och fönster håller på att tätas. Elavbrotten gör att allt tar lite längre tid, men det går framåt.

photo(1)photo(4)

 

 

 

 

 

 

 

Rita Kharel hälsar att vädret är kallt i Kathmandu, men stämningen varm på härbärget.