Chandra Buda har en plats hos BAS vid efterkontrollerna

Chandra BudaChandra Buda är 59 år och har fru och sju vuxna barn i Achham östra Nepal. Han driver ett litet lantbruk men försörjer sig även på hantverk. Chandra Buda bor på BAS när han måste åka till Kathmandu för sin månatliga efterkontroll. Just nu är han i staden för den andra kontrollen efter att cancern upptäcktes och hans urinblåsa opererades bort. Han har nu kateter och stomipåse.

Det tog nästan fem år för Chandra Buda att få korrekt vård. På distriktsjukhuset i Nepalgunj gav man fel diagnos och behandling på ett sjukhus i Indien fick inte heller bukt med hans problem. Först när han kom till universitetssjukhuset i Kathmandu hittade man cancern och kunde ge rätt behandling. Sedan dess har Chandra Buda bott på BAS härbärge när han besöker sjukhuset.

Chandra Buda är en av alla de som får en lättare väg till tillfrisknande tack vare BAS verksamhet. Genom härbärget har han en säng att sova i vid sina sjukhusbesök och kan äta sig mätt under tiden i Kathmandu. I jul kan du skänka pengar till utrustningen av det nya BAS-härbärgets kök. Sätt in pengar på BAS bankgiro 434-9866, så bidrar du till ett kök som kommer att föda upp till 50 personer om dagen, Chandra Buda bland dem.