Sju år gammal och offer för jordbävningen

Ramita har tidigare levt ett bra liv i sin by i distriktet Sidhupalchowk tillsammans med sin mamma, storasyster och morfar. Hennes pappa övergav familjen för flera år sedan.

Den 25 april rasade familjens hus samman omedelbart vid jordbävningens första skalv. Totalt åtta personer begravdes levande under rasmassorna. Ramita, hennes mor och syster grävdes fram efter fem timmar. Alla tre var då medvetslösa och skickades till sjukhus av räddningsteamet. Mamman och systern klarade sig undan med lindriga skador men Ramita var i sämre skick med skallskador samt ett komplicerat benbrott på höger ben. Flickornas morfar grävdes fram död ur ruinerna tre dagar senare. I deras by finns inte ett enda hus kvar. Varje familj i byn har förlorat minst en familjemedlem i jordbävningen och många har mist flera.

Ramitas skallskada och benbrott har opererats och frakturen är lagad med skruvar. Tyvärr har benet blivit infekterat efter operationen och Ramita måste komma på återbesök varje vecka. Hon får bo på BAS härbärge med sin mamma, som nu står helt ensam med ansvaret för sina två flickor. Människorna i deras by bor i tält och tillfälliga skydd och storasystern är kvar där tillsammans med släktingar. Ramita som endast är sju år gammal är fortfarande chockad och tagen av vad som hänt henne, hennes familj, hennes morfar, hennes by och hennes land.

Jordbävningens offer behöver fortfarande vår hjälp. Du kan hjälpa BAS Nepal att hjälpa på plats. Alla gåvor gör skillnad.

BAS Swish 123 562 72 45

BAS Bankgiro 434-9866

BAS Handelsbanken Kontonummer: 6757-754400522