Ramesh Kharel från BAS Nepal arrangerar  i MC-resor i Nepal, en kul och spännande resa där ingen dag är den andra lik. Det finns två syften med resan – att ha kul på hoj i Nepal och att överskottet från resan går till BAS hjälpverksamhet i Nepal. Resan säljs av BAS i Nepal, via BAS sociala företag där allt överskott från resorna går till den ideella organisationens hjälpverksamhet. Du reser helt på eget ansvar.

Idén om motorcykelresan började växa fram under sommaren 2011 när Björn Carlsson från Nässjö råkade läsa ett kort reportage i Smålandstidningen om en tjej som varit i Kathmandu som volontär och nu kommit hem och ville fortsätta att stödja en nepalesisk familj som kämpar med att hjälpa fattiga och sjuka i den nepalesiska huvudstaden.
De bägge smålänningarna, BAS ordförande i Sverige Maria Leiner och Björn Carlsson, träffades och idéer och engagemang utvecklades.

Vintern 2011 åkte Björn med sin familj och hälsade på BAS i Nepal och eldsjälarna bakom organisationen – Rita och Ramesh Kharel. Det visade sig att Ramesh liksom Björn gillar MC-körning och de utvecklade idén om att anordna MC resa till förmån för BAS – ett schysst resande med genuina upplevelser i kombination med att hjälpa dem som har det svårast i Nepal.  Första turerna kördes våren 2013 och nästa resa planeras till hösten 2014.

Intresserad?! – kontakta Björn Carlsson tfn: 070-239 48 79

Här kan du läsa om de MC-resor som gjordes våren 2013 och ladda ner informationsbroschyren om BAS Nepal MC-resor.

Reportage i MC-folket del 1
Reportage MC-folket del 2

Ladda ner informationsbroschyr BAS Nepal MC-resor